Föreläsningar

Patrik Wincent är Sveriges mest anlitade föreläsare inom dataspels och skärm-missbruk.

Varje år håller han läger för barn och ungdomar som har fastnat framför sina datorer och spel. Han driver både Dataspelsakuten och Internetakuten som är det största företagen i branschen. Därmed har han också massvis med erfarenhet som terapeut. Han har dessutom skrivit två böcker i ämnet, ”Den Digitala Drogen” är den senaste boken och i den så tar han en djupare dykning inom social media och selfie kulturen och vad det gör för vår självkänsla. I sin första bok ”När vi släpper kontrollen” fokuserar han på datorspelsmissbruk och vad det framförallt gör med våra barn och unga vuxna. Föreläsningar är på antingen svenska eller engelska.

Studentföreläsning
Anpassad föreläsning för studenter och högstadieelever. Föreläsningen ger tydlig information om vad dataspelsmissbruk är och hur man kan jobba med det på ett förebyggande sätt. Vi går igenom definitionen av dataspelsmissbruk, hur vi identifierar problematiken och hur vi bör agera. En informationsrik timme som är väldigt uppskattad.

Föräldraföreläsning
En föreläsning som behandlar dataspelsmissbruket och hur du som förälder kan jobba i ett förebyggande syfte. Vi kommer att ge konkreta verktyg för hur du kan hantera denna problematik. Denna föreläsning tar ca 2 timmar.

Högstadieföreläsning En föreläsning som informerar och inspirerar eleverna om skillnaden mellan missbruk och hälsosamt spelande. Vi tar upp definitionsfrågan och tittar på signaler och tecken på beroende och missbruk. Vilka spel är populära? Varför är de populära? Vi kommer att prata om hur man hittar en balans i vardagen och vad som är normalt spelande? Föreläsningen är ca en timme.

 

 

 

”En riktig bra föreläsning som ligger i tiden med tanke på den ’digitaliserade generationen’. Många relevanta synpunkter och en hel del praktiska tips för både ungdomar och deras föräldrar med hänsyn till hur sociala medier och dataspel används av unga idag. Hög igenkänningsfaktor finns rakt igenom.”

Zlatan Jaranovic

Lärare, Engelska Skolan - Örebro

Boka föreläsning

9 + 7 =